MIDDEN - DELFLAND

Zomerfeest Schipluiden 2007 - De rest van de week

26 augustus. Zondag, klokslag zes uur stopte de muziek en was het Zomerfeest 2007 alweer verleden tijd. En, het was weer een mooi zomers feest, met dank aan het buitengewone weer (op een regenbuitje op dinsdag na). Het afsluitende weekend werd volop genoten door heel veel 'feestgangers'. 

Iedere dag was er wel weer wat leuks te beleven, overdag en 's avonds. Op maandag en dinsdag zijn er altijd de wat meer speelse familieavonden: op maandag stond dit keer het bekende spel Triviant centraal; op dinsdag was er veel top-theater met de wervende titel: 'Caroussel de l'Animation'. Stand-up comedy, komische acrobatiek, verrassende improvisatie en meer wisselden elkaar af op de vier Zomerfeest podia. Het talrijke publiek liet zich graag amuseren.

Het Hoofdpodium

René van Meurs Stand-up comedy

Circus Klomp

Op Sterk Water

Voor de Waterspelen op donderdagmiddag was een mooie nieuwe locatie gevonden langs de golfbaan en tussen de Wilgenlaan en de caravanstalling van Van Dorp. Hier konden alle activiteiten overzichtelijk bij elkaar gebracht worden. Een beetje fris was het nog wel, maar de zon kwam van tijd tot tijd langs om de natte kleding wat op te drogen. Het plezier was er duidelijk niet minder om. Met veel enthousiasme gingen de kinderen de strijd met elkaar aan.

Ook vaste onderdelen zijn de viswedstrijden voor jong en oud en de braderie op vrijdag. De kinderen moesten het gering aantal vissen met elkaar delen, want heel veel werd er niet gevangen. Maar in het Zomerfeestzonnetje en met een Zomerfeestappel in de hand was het prettig tijdverdrijf. De braderie was na een paar magere jaren (met erg veel regen) weer eens zonovergoten. Van 11.00 tot 18.00 probeerden de standhouders rondom de B.M. Singel hun waren te verkopen. De belangstelling werd tegen vier uur getrokken naar de mini-playback show achter het Raadhuis. De slotact van drie rockers met een bijzondere sound op een grote Amerikaanse auto sloot de vrijdagmiddag af. 

Viswedstrijd voor de jeugd

Een gezellige braderie rondom de BM Singel

Mini Playback show

Mini-Playback show

Zaterdagochtend kon weer veel speelgoed van eigenaar wisselen tijdens de 'Kindermarkt'. Dit jaar was de belangstelling duidelijk minder dan andere jaren, toen de beste plekjes al ver vóór aanvang 'gereserveerd' waren. Deze keer was er nog plek genoeg over. Opvallend is dat ook de kwaliteit van het aangeboden speelgoed steeds beter lijkt te worden. Rustig flanerend liepen kinderen met ouders en grootouders langs om hun slag te slaan.

De band...

Kinderrmarkt

Zondag 26 augustus, de laatste Zomerfeestdag, werd begonnen met een boottocht over de wateren van Midden-Delfland en een picknick op een weiland (met vlaaien) bij de Groeneveldsemolen. Het jeugdorkest van Sint Caecilia zorgde daar voor muzikale omlijsting. Daarna de Finale, van 14.00 tot 18.00 uur, met veel muziek en drank. De bars draaiden weer maximaal en de volle (en lege) kistjes bewogen af en aan boven de hoofden van het publiek. Tijdens het laatste halfuurtje bleek de saamhorigheid (met hulp van Jupiler e.a.) weer groots en het 'You Never Walk Alone' werd uiteraard hand-in-hand meegezongen. 

De Finale

De broertjes

You'll never walk alone

Alle hulde gaat uit naar de organisatie en vrijwilligers van het Zomerfeest, en zeker ook het publiek die er samen een prachtige Zomerfeest 2007 van maakten!