MIDDEN - DELFLAND

Run op DVD Kromme Jongens: in 2 weken 3000 dvd's verkocht

28 november 2007. Zodra wethouder van Cultuurzaken Westland, Maarten van der Zwan, het eerste exemplaar van de dvd in ontvangst had genomen op 11 november, begon de stormloop op het boekwerk met dvd van de Musical Kromme Jongens. Die dag gingen er dik 1000 stuks over de toonbank. Sindsdien lopen mensen soms letterlijk de deur plat in de Voorstraat te Poeldijk om het boekwerk met de dvd te bemachtigen. Zo zijn er binnen twee weken al 3000 stuks verkocht. En het blijft dagelijks doorgaan.

Verrassing

"Ik wil graag de dvd met het boekwerk erbij" is soms het verzoek bij de receptie van Dario Fo. Men is dan verrast als blijkt dat men voor slechts € 35,- de dvd plus het zeer fraaie boekwerk heeft. Volgens de receptionisten gebeurt het ook geregeld dat iemand de set van boek en dvd koopt om het aan een ander cadeau te geven bijvoorbeeld voor Sinterklaas of Kerst. "Zelf vind ik het zo mooi dat ik mijn nicht, die is opgegroeid in het Westland maar daarbuiten is gaan wonen, ermee wil verrassen" aldus een opgetogen koper.

Musical nu voor iedereen

Veel kopers hebben de musical zelf in de hal van Prominent in de Lier of de Mustang Demolitionhal in Poeldijk gezien. Maar er zijn ook duizenden mensen zijn beide gelegenheden om de musical te zien, hebben gemist. Meestal was het wel bekend dat de musical werd gespeeld, maar het kwam er niet van of een volle agenda had verhinderd dat men kwam kijken. In het ergste geval was de musical uitverkocht op het moment dat men het plan had erheen te gaan. Daarnaast zijn er velen, bijvoorbeeld ouderen, die noodgedwongen de musical moesten missen omdat ze aan bed of huis gekluisterd zijn. Voor al die mensen is de dvd een uitgelezen kans om de musical toch te zien, op een tijdstip dat het voegt en in de huiselijke sfeer.

Intiem kijkje achter de schermen

In het boek staan zo'n 80 foto's van de musical die een prachtige herinnering op papier vormen. Die foto's illustreren tegelijk alle teksten waarin direct betrokkenen en leden van het Dario Fo-team terugblikken op het ontstaan en verloop van de musical. Het is een behoorlijk intiem kijkje achter de schermen want het geeft hun beleving weer, hun motivatie, twijfels en trots. Het is bijzonder om tussen de regels het plezier te proeven dat deze medewerkenden er na tientallen keren spelen nog altijd aan beleefden: zij putten grote voldoening uit de groei die velen doormaken in zang- en spelprestaties en bleven genieten van de mooie muziekarrangementen.

Parel

De technische kwaliteit van beeld en geluid is super en de montage absoluut professioneel, waardoor men in de huiskamer nog dichter op de emotie van de musical zit. Dat kan ieder die de musical moest missen, toch nog ervaren. Voor allen die hebben meegespeeld is het een blijvende herinnering aan een prachtig project. En wie de musical in een van de hallen heeft gezien krijgt met de dvd toch weer een nieuwe sensatie. De verkoopcijfers laten in elk geval zien dat Maarten van der Zwan gelijk had toen hij de dvd op 11 november aanduidde als "de mooiste parel die het Westland kan bemachtigen, een cultuurhistorisch monument van het Westland".

Het boekwerk met de dvd's is voor de prijs van € 35,- verkrijgbaar bij
Dario Fo, ondernemers in de kunst
Voorstraat 88, 2685 EP in Poeldijk
Tel: 0174 244455 / info@dariofo.nl 


DVD van Musical Kromme Jongens: parel van het Westland

Zondag 11 november ontving de Wethouder van Cultuurzaken in de gemeente Westland, Maarten van der Zwan, om 11.11 uur het eerste exemplaar van het luxe boekwerk inclusief dvd, uit handen van kassenbouwer Cees van der Kruijk.

Cees van der Kruijk moest bekennen dat hij kippenvel had gekregen bij de pers-presentatie van de dvd in de bioscoop. Volgens hem is de dvd de mooiste vrucht die er te plukken is, als het gaat om cultuur in het Westland en ook leerzaam voor onze kinderen en voor Haagse buren van wie het huis op een stukje Westlandse grond staat.

Wethouder Van der Zwan was zeer vereerd met het 1e exemplaar: "Dit is de mooiste parel die het Westland kan bemachtigen, het is een cultuurhistorisch monument. En voor mensen die hier komen wonen of werken is het een mooie inburgeringscursus-Westland. In korte tijd weet je hoe het Westland in elkaar zit." Volgens de wethouder mag het Westland trots zijn op Dario Fo vanwege haar bijdrage aan het gevoel van verbondenheid met elkaar. Hij zei wel dat, als een gemeente trots wil zijn, deze ook moet helpen faciliteren.

Het overhandigde exemplaar gaat naar het College van B&W en komt in het gemeente-archief. Maar volgens Maarten van der Zwan wordt de dvd een collectorsitem en daarom kocht hij direct aan de balie een eigen exemplaar.

Het boekwerk met 225 pagina's bevat tientallen sprekende foto's uit de musical alle liedteksten, ervaringen van vele betrokkenen bij de musical en een verantwoording. De complete uitgave - het boekwerk + dvd's - is voor € 35, - te verkrijgen bij Dario Fo, ondernemers in de kunst, Voorstraat 88 in Poeldijk.

Bron: Persbericht Dario Fo 14 november 2007


Open dag Dario Fo op 11 november
Start verkoop DVD Musical Kromme Jongens

Zondag 11 november staan vanaf 11.00 uur de deuren in het gebouw Voorstraat 88 in Poeldijk wijd open voor iedereen in het Westland, Midden Delfland en daarbuiten. De onlangs zelfstandig geworden stichting Dario Fo, ondernemers in de kunst, presenteert dan namelijk het complete aanbod aan activiteiten, producten en diensten. Drie hoogtepunten maken een bezoek extra aantrekkelijk: de langverwachte dvd van de musical Kromme Jongens is beschikbaar, er is een indrukwekkende foto-expositie van de musical Kromme Jongens te bewonderen en Dario Fo, ondernemers in de kunst, laat de nieuwe huisstijl het licht zien.

DVD musical Kromme Jongens

11 november, precies om 11.11 uur, start bij Dario Fo, ondernemers in de kunst, de verkoop van het boekwerk met daarin de dvd van de musical Kromme Jongens. Medio oktober werd deze dvd - geproduceerd door United Broadcast Facilities in Hilversum - vertoond aan de cast, vrijwilligers en sponsors op een groot bioscoopscherm. De reacties waren unaniem lovend. Ontroering en fascinatie speelden 

daarin de boventoon. Dankzij de uitzonderlijk hoge kwaliteit die de filmproducent heeft nagestreefd, is er een dvd tot stand gekomen waar het Westland erg trots op kan zijn!
De filmregistratie bestaat uit drie dvd's. Deze zijn "verpakt" in een boekwerk met vele foto's en alle teksten van de liedjes. Het boekwerk inclusief dvd's kost € 35,--.

11-11-2007: De cirkel is rond

Op 11-11-2006 gaf de burgemeester van Midden-Delfland het (culturele) stokje over aan burgemeester Sjaak van der Tak van Westland. 


Foto:  Emi Barendse

Daarmee was de start van het project Kromme Jongens, de musical een feit. Precies een jaar later wordt dit project afgesloten met de lancering van de dvd en de opening van een foto-expositie van de musical. Tegelijkertijd kan iedereen op 11 november kennismaken met de aanstaande producties en activiteiten van Dario Fo. Zo ook met het nieuwste project, de uitvoering van de operette "De Mikado", die gepland staat voor de 2e en 3e week van januari in Themapark de Westlandse Druif te Monster. Wie een project zoekt om aan deel te nemen, de mensen achter de schermen wil leren kennen, wil weten wat deze organisatie kan betekenen voor een bedrijf of andere instantie of gewoon nieuwsgierig is, moet zeker op de 11e van de 11e een bezoek brengen aan Dario Fo, ondernemers in de kunst.

Nadere informatie

Begin november wordt in Westland en Midden-Delfland huis aan huis een "Dario Fo Nieuws" verspreid met daarin informatie over deze speciale elfde-van-de-elfde-dag en over alle komende activiteiten van Dario Fo, ondernemers in de kunst. Meer informatie ook op www.dariofo.nl en www.krommejongens.com of rechtstreeks bij Dario Fo, ondernemers in de kunst, Voorstraat 88, 2685 EP Poeldijk, 0174-244455 / info@dariofo.nl

Persbericht Dario Fo, 24 oktober 2007