MIDDEN - DELFLAND

Natuur4daagse Delfland

Op vier zondagen in september (2, 9, 16 en 23) organiseren de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), de Vereniging voor natuur- en milieu-educatie (IVN) Midden-Delfland Vereniging, Natuur en Milieu Pijnacker de Natuur4daagse Delfland. De deelnemers maken tijdens deze wandelingen kennis met het landschap en de natuur rond Delft. De routes zijn tussen de 5 - 10 km met een mogelijkheid tot verlenging voor de deelnemers. de starttijd is tussen 10 - 12:00 uur, de aankomsttijd tussen 12 - 15:00 uur.

9 september: tweede route: Tanthofkade

De tweede route van de Natuur4daagse Delfland is met prima wandelweer gelopen. De route liep over de Tanthofkade en was uitgezet door het IVN. Er hebben bijna 100 wandelaars meegelopen, die van het landschap hebben genoten.
Op zondag 16 september is de 3de route en gaat door Midden-Delfland en de Poldervaart. De start is tussen 10:00 - 12:00 uur bij de Delflandhoeve, Schieweg 166 in Delft.

De route is 7 – 10 km lang. De 3de route is samengesteld door de Midden-Delfland Vereniging.

De wandelroutes zijn te verkrijgen bij de startpunten voor 2,50 euro per wandeling. Alle vier de routes zijn voor 8 euro bij het startpunt te koop.

Natuur4daagse

De Natuur4daagse kent vier verschillende trajecten die elk in aan ander gebied zijn uitgezet. In totaal zijn er vier vertrekpunten. Iedere deelnemende vereniging zorgt voor een eigen traject. In elke route is een kraam aanwezig van de organiserende vereniging.
De deelnemers lopen de route op eigen gelegenheid en ontvangen hiervoor een routebeschrijving die de nodige informatie bevat van de het landschap en de natuur langs de route. Iedere deelnemer ontvangt een deelnemerskaart, deze wordt op een stempelpost afgestempeld. De deelnemer die drie routes loopt ontvangt een herinnering.

De data en startpunten

zondag 2 september, Bieslandse Bos, Bieslandhoeve, Bieslandseweg 1, Delfgauw (NMP)
zondag 9 september, Tanthofkade, Uitspanning De Landbouw, Kalfjeslaan 135 (IVN)
zondag 16 september, Abtswoudse Bos, Delflandhoeve, Schieweg 166 (MDV)
zondag 23 september, Delftse Hout, Theeschenkerij Het Rieten Dak, Middelweg 3 (KNNV)

De uitgezette wandelroutes zijn te verkrijgen bij de startpunten voor 2,50 euro. Alle vier de routes zijn voor 8 euro bij het startpunt te koop.

Het is de tweede keer dat de Natuur4daagse Delfland wordt georganiseerd. De reacties van de deelnemers van vorig jaar waren een stimulans om hem weer te organiseren.

Wat is en doet de KNNV

KNNV staat voor Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging. Een vereniging waarvan de leden zich bezighouden met natuurstudie, natuurbeleving en natuurbescherming. De ruim 50 door Nederland verspreide afdelingen organiseren diverse activiteiten zoals inventarisaties, excursies, lezingen, cursussen en natuurbeschermingsactiviteiten en laten hun stem horen bij landinrichtingsplannen of bedreigde natuurgebieden. Ook steken ze hun handen uit de mouwen als het gaat om bijvoorbeeld het knotten van wilgen en het begeleiden van de paddentrek. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afd.RegioDelft .

De KNNV afd. Regio Delft voelt zich verantwoordelijk voor de volgende plaatsen: Berkel en Rodenrijs, Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk (zuidelijk deel), Westland en Ypenburg.

Bron: KNNV persbericht 6 augustus en 9 september

Natuur4daagse 2007 - Aan 't Verlaat, Hertenkamp en Delftse Hout
Natuur4daagse 2007 - Aan 't Verlaat, Hertenkamp en Delftse Hout, foto HGr.