MIDDEN - DELFLAND

Extra Kerstconcert Dario Fo in Wateringen 
Kerstconcert Naaldwijk uitverkocht

27 november 2007. In de krant van Dario Fo, ondernemers in de kunst, van november 2007 stond een tweetal kerstconcerten aangekondigd. Het concert van 19 december in Naaldwijk is echter al uitverkocht. Daarom wordt er een extra kerstconcert gehouden in de kerk St. Jan de Doper te Wateringen op dinsdag 18 december. Het programma van die avond is gelijk aan dat van de concerten in Naaldwijk en Maasland, dus ook in Wateringen brengen diverse zanggroepen, waaronder de "kassenbouwers" uit de musical Kromme Jongens, liederen uit een zeer gevarieerd repertoire ten gehore. Slagwerkgroep Anumadutchi, blaaskwintet Hi-five uit Honselersdijk, een klassieke Spaanse gitarist en een bandoleonspeler - een leerling van de bekende Carel Kraayenhof - zorgen eveneens voor de begeleiding.

Voor de Kerstconcerten van dinsdag 18 december in de kerk St. Jan de Doper te Wateringen en donderdag 20 december in de Oude kerk te Maasland zijn nog toegangskaarten à €15,- te verkrijgen bij Dario Fo, Voorstraat 88 te Poeldijk, tel. 0174- 244455. De aanvangstijd van alle concerten is 20.15 uur.
Informatie over de concerten is eveneens op dit telefoonnummer te verkrijgen en via de website www.dariofo.nl

Wereldse Kerstconcerten Dario Fo

Warme kerst met Dario Fo-koor, de "kassenbouwers" en jongeren.

Dario Fo, ondernemers in de kunst, heeft in de week voor Kerst een drietal concerten met wereldse kerstliederen geprogrammeerd in kerken te Wateringen, Naaldwijk en Maasland. Diverse zanggroepen, waaronder de "kassenbouwers" uit de musical Kromme Jongens, brengen liederen uit een zeer gevarieerd repertoire ten gehore. Slagwerkgroep Anumadutchi, blaaskwintet Hi-five uit Honselersdijk, een gitariste en een accordeoniste zorgen voor de begeleiding.

Het enthousiasme onder de zangers van "De musical Kromme Jongens" heeft velen ertoe gebracht om mee te werken aan dit kerstprogramma van wereldse kerstliederen. Tot de uitvoerenden behoren, naast de "kassenbouwers", het Dario Fo-koor, het kinderkoor en leerlingen van theaterschool Koperen Kees en een klein vrouwenkoor. Enkele liederen worden door solisten van Dario Fo gezongen en ook Cees van der Kruijk is met een solo van de partij. Diverse jongeren van de vakklas "zang" van theaterschool Koperen Kees nemen vooral de solopartijen in het repertoire voor hun rekening.

Het afwisselende programma laat een scala aan liederen zien van over de hele wereld: de Navidad Nuestra van de Argentijnse componist Ariël Ramirez, de Lauda per la nativita del Signore van Ottorino Respighi, Engelse Christmas carols, Franse Noëls, Amerikaanse songs en 

Nederlandse liederen. Er is gezocht naar een goede balans tussen de verschillende genres om een juiste kerststemming te creëren. Om de ongedwongen sfeer te onderstrepen is er in de pauze warme chocolademelk.

De Kerstconcerten vinden plaats op dinsdag 18 december in de kerk St. Jan de Doper te Wateringen, woensdag 19 december in de Oude kerk te Naaldwijk en donderdag 20 december in de Oude kerk te Maasland. De aanvangstijd van alle concerten is 20.15 uur.
Toegangskaarten à €15,- zijn te verkrijgen bij Dario Fo, Voorstraat 88 te Poeldijk, tel. 0174- 244455. Informatie over de concerten is eveneens op dit telefoonnummer te verkrijgen en via de website www.dariofo.nl 

Programma

Aanvang 20.15 uur

Het afwisselende programma laat een scala aan liederen zien van over de hele wereld:

 • de Navidad Nuestra van de Argentijnse componist Ariël Ramirez
 • de Lauda per la nativitata del Signore van Ottorino Respighi
 • Engelse Christmas carols
 • Franse Noëls
 • Amerikaanse songs
 • Nederlandse liederen

De begeleiding wordt verzorgd door:

 • Slagwerkgroep Anumadutchi
 • Blaaskwintet Hi-five uit Honselersdijk
 • een klassieke Spaanse gitarist
 • een bandoleonspeler (een leerling van de bekende Carel Kraayenhof)

En in de pauze is er warme chocolademelk

De uitvoerenden zijn:

 • het Dario Fo koor
 • kinderkoor en leerlingen van theaterschool Koperen Kees
 • talentvolle leerlingen van de vakklas zang van theaterschool Koperen Kees
 • het Kassenbouwkoor met solist Cees van der Kruijk (van De musical Kromme Jongens)

Kaartverkoop & reservering
toegangskaarten à 15,- euro verkrijgbaar bij Dario Fo

Persbericht Dario Fo, Poeldijk, 22 november 2007