MIDDEN - DELFLAND

Een mini-festival als afscheid

9 februari 2007. In een lange, bij de ingang van de Hoornbloem beginnende rij, wachtten bestuurders uit Midden-Delfland en omliggende gemeenten, vrienden en bekenden geduldig om Hen Keijzer en echtgenote de hand te schudden. Per 1 januari 2007 legde hij zijn functie als wethouder van de gemeente Midden-Delfland neer, na bijna 20 jaar in de gemeente politiek werkzaam te zijn geweest. Eerst was hij gemeenteraadslid en vanaf 1992 wethouder van de gemeente Schipluiden en, na de gemeentelijke herindeling, ook wethouder van de gemeente Midden-Delfland. 

Na de drukke receptie werd Keijzer in de aangrenzende zaal een mini-festival aangeboden door een aantal verenigingen uit de gemeente. In zijn portfolio zat onder andere cultuur en welzijn, dus is die verbinding snel gemaakt! De Maaslandse harmonie en Drumpack van Sint Caecilia, Schipluiden, zorgden voor feestelijke en soms verrassende muziek. Het operaproject Turandot, waar Keijzer voorzitter van de werkgroep 'Drie Dorpen, één Opera' was, kwam met een grote delegatie. Ping, Pang en Pong zongen een deeltje uit de opera, met pianobegeleiding van Rick Schoonbeek. Op verzoek van Hen Keijzer verzorgden de Dario Fo 'Andrew Sisters' een kort optreden met een medley van de oude Andrew Sisters. Wilma Sekreve van Dario Fo vertelde over de speciale samenwerking met Hen tijdens het Turandot project.

Erespeld

Tijdens zijn toespraak verraste Burgemeester Rodenburg Hen Keijzer met de uitreiking van de Erespeld voor verdienste van de Gemeente Midden-Delfland. Keizer, die regelmatig vertelde het wethouderschap niet te doen voor een lintje, keek lijdzaam toe hoe Rodenburg de speld bevestigde op zijn revers en leek toch wel een beetje trots. Ook andere sprekers bedankte Keizer voor zijn inzet bij onder andere zijn politieke partij (OGP), de bibliotheken en de monumentencommissie. 

Hen kreeg tot besluit het laatste woord waar hij op zijn eigen manier kort de activiteiten van de avond langs liep. 

 

 

Slideshow image