MIDDEN - DELFLAND

Kerstmarkt Schipluiden 2007

8 december. Het had een gezellige en sfeervolle kerstmarkt kunnen worden; helaas: wind en regen waren spelbrekers. Toen het nog mooi weer was, werden vol enthousiasme de voorbereidingen getroffen voor een mooie markt. De kramen werden dit jaar aan de Dorpsstraat en op voorplein van de Oude kerk opgebouwd en ingericht door de verkopers. Een leuk programma buiten en in de kerk beloofde een sfeervolle kerstmarkt. Zie ook kerstmarkt.schipluiden.net en het fotoalbum.

Maar, al vóór de opening op 4 uur begon het licht te miezelen. Toch hadden zich nog heel wat mensen verzameld om de aankomst van de Kerstman mee te maken. Dit jaar had hij gekozen voor een spectaculair vervoermiddel: een prachtig verlichte rode brandweerauto die vooraf gegaan werd door een sneeuwmakende Jeep. Na het luiden van Santa's bel was de markt geopend. Er was natuurlijk vooral veel kerstspul te koop en uiteraard ontbraken de glühwein en oliebollen niet. Het koperensemble van Sint Caecilia speelde kerstliederen vanuit een droge winkel. De meeste bezoekers trokken snel naar de Oude Kerk en het Anker. 's Middags en 's avonds werd er op het kerkorgel gespeeld door burgemeester Rodenburg en werden kerstliederen gezongen door o.a. de Notenkrakers en het Maassluise Smartlappenkoor. Buiten probeerde windvlagen regelmatig de zeilen van de kramen weg te blazen; tegen de avond was de miezelregen overgegaan in grotere druppels. 

Kerstmarkt Schipluiden - 8 december 2007

Al ruim vóór tijd vertrok een deel van de standhouders. De midwinterhoornblazers probeerden 's avonds om beurten de regen nog weg te blazen, hetgeen maar gedeeltelijk lukte, terwijl in de kerk de laatste reeks kerstliederen van de avond klonken. Op de spaarzame droge plaatsen probeerden de weinige bezoekers de kerstsfeer op te roepen.  

Kerstmarkt Schipluiden - 8 december 2007

Kerstmarkt Schipluiden - 8 december 2007

Kerstmarkt Schipluiden - 8 december 2007

Kerstmarkt Schipluiden - 8 december 2007

Kerstmarkt Schipluiden - 8 december 2007