MIDDEN - DELFLAND

'Meisjes van Vermeer' in Op Hodenpijl

19 juli. Keramiekstad Delft haalde (eindelijk) weer een belangrijk keramiekevenement binnen. Op diverse plekken in Delft werd op 14 en 15 juli de internationale keramiekmanifestatie 'Delft Ceramica 2007' gehouden. Ton Wagemans en Tineke van Gils (keramiste uit Schipluiden) tekenden voor de organisatie. Zo waren op Markt 60 topkeramisten uit binnen- en buitenland aanwezig om hun werk te tonen. In Sociëteit Het Meisjeshuis was een keramiekexpositie met als thema 'Meisjes van Vermeer': vijfentwintig vooraanstaande keramisten en talentvolle jonge kunstenaars maakten hun 'Meisje van Vermeer'. Ook elders in Delft waren er activiteiten in het kader van Delft Ceramica. 
De keramiekexpositie 'Meisjes van Vermeer' kreeg bovendien een vervolg Op Hodenpijl, Schipluiden. Op 19 juli was daar de opening door Tineke van Nimwegen, wethouder van de gemeente Midden-Delfland. 
Tot 3 september is de tentoonstelling van bijzondere keramiekkunst daar te bekijken.

De opening van de tentoonstelling Op Hodenpijl op 19 juli trok veel belangstelling. Wethouder van de gemeente Midden-Delfland Tineke van Nimwegen benadrukte in haar toespraak het belang van de cultuur, waarvan kunst een onderdeel is, voor de samenleving: "Kunst en cultuur zijn vitale, kwalitatieve krachten in onze maatschappij vanwege de inspiratie, het genieten en de verbinding tussen mensen en groepen". Als wethouder cultuur zei ze trots te zijn dat deze deze bijzondere tentoonstelling mocht openen, samen met Tineke van Gils. 

In de Herdershof en de Kerk (ook op het balkon!) hebben alle kunstwerken een mooie plaats gekregen en worden daar sfeervol belicht. Op de achtergrond klinkt zachte klassieke muziek. Honderden mensen brengen dagelijks een bezoek aan deze bijzondere tentoonstelling. Overigens, veel van de kunstwerken zijn ook te koop!

Lezend meisje van Vermeer anno 2007 - Inge van de Louw

Het meisje met... - Sarah Michael

Meisje in het geel - Karin van de Walle

Dreaming in Delft - Marianne van Heeswijk

Parel - Kaat Schulte

Meisje met hondjes (links), Melkmeisje, Meisje met rode hoed - Marian Waanders

Meisje met de rode hoed - Dagmar de Kok

Meisje van Vermeer - Janneke Bruines

Eén liter, Twee liter - Carin de Kok

Het Melkmeisje - Tineke van Gils

De expositie is nog te zien tot 3 september 2007; openingstijden: dinsdag t/m zondag 10.00-17.00 uur (behalve tijdens besloten activiteiten; zie ook website www.ophodenpijl.nl en de activiteitenagenda).