MIDDEN - DELFLAND

Opening jaarthema Kikkers, padden en salamanders

Op dinsdag 13 februari wordt het jaarthema Kikkers, padden en salamanders geopend in de bibliotheek van Den Hoorn. De opening vindt plaats om 19:15 uur, Fluitekruid 62, Den Hoorn.
Doel van het thema is informatie geven over kikkers, padden en salamanders, het in kaart brengen van het voorkomen van deze dieren en adviezen te geven voor de bescherming van deze dieren.

De tentoonstelling Amfibieën staat 13 februari - 17 maart 2007 in de bibliotheek van Den Hoorn.

Deze tentoonstelling geeft een beeld van het leven van de amfibieën en geeft aandacht aan het jaarthema Kikkers, padden en salamanders.
De bezoeker aan de tentoonstelling kan zelf een steentje bijdragen aan de bescherming van deze dieren met behulp van een zoekkaart Kikkers.

Zoekkaart

Vraag een zoekkaart aan: afd.RegioDelft@knnv.nl of (015) 214 36 75 (na 18:00 uur).
De KNNV wil graag waarnemingen hebben uit de plaatsen: Delft, Midden-Delfland, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk (zuidelijk deel), Westland en Ypenburg. De kaarten zijn, na 20 februari, ook op te halen in de bibliotheken van deze plaatsen.

Salamander, foto: KNNV afd. Regio Delft
Salamander, foto: KNNV afd. Regio Delft

Overige materialen en activiteiten

Voorts heeft de KNNV een poster en een brochure beschikbaar en worden waterexcursies georganiseerd.
Ook kunt u via de website www.knnv.nl/afd.RegioDelft vragen over amfibieën of de natuur stellen.

Wat is en doet de KNNV

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging is een vereniging waarvan de leden zich bezighouden met natuurstudie, natuurbeleving en natuurbescherming. De ruim 50 door Nederland verspreide afdelingen organiseren diverse activiteiten zoals excursies, lezingen, cursussen en natuurbeschermingsactiviteiten zoals inventarisatiewerk en laten hun stem horen bij landinrichtingsplannen of bedreigde natuurgebieden. Ook steken ze hun handen uit de mouwen als knotten en padden overzetten. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afd.RegioDelft

Groene kikker, foto: HGr
Groene kikker, foto: HGr