MIDDEN - DELFLAND

Schipluiden Miami Vice

Op vrijdagavond 25 mei was de Vlaardingsevaart tussen Vlaardingen en Schipluiden korte tijd een gevaarlijk gebied. Een wilde achtervolging van een speedboot met drie mannen uit Westland door politie en brandweer en gesteund door een politiehelikopter eindigde in Schipluiden. Vrijwel onmiddellijk verschenen er op YouTube de actiebeelden.

De drie mannen zijn vrijdagavond met een speedboot op de vlucht geslagen nadat ze zich schuldig hadden gemaakt aan vernielingen van straatmeubilair in Vlaardingen. Ze werden uiteindelijk op het water in Schipluiden aangehouden. Dat maakte de politie vrijdagavond bekend.

Tijdens de achtervolging op het water, waarbij een politiehelikopter- en een speedboot van de brandweer assisteerde, werd de politie met bierflesjes bekogeld. Hierbij raakte een agent licht gewond. Aangekomen op het water van Schipluiden konden de drie mannen worden overmeesterd. De mannen zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging, belediging en mishandeling. Ook bleek alcohol in het 'spel'. 

Het Algemeen Dagblad publiceerde deze activiteit ook en voegde daar, wel erg ongepast, een vrolijke speedbootpiloot bij (bij gebrek aan beter).  

Maximum snelheid: 6 kilometer per uur

(Veel) te hard varende boten is geen onbekend fenomeen op de Vlaardingsevaart. Het water is breed en zo'n 5 kilometer lang. De snelheidsbeperking heeft diverse redenen, waarvan de belangrijkste is de veiligheid van de kades. Het is niet ondenkbaar dat bij hoge golven een stuk van de dijk wordt weggeslagen. In de lente zijn het de broedende vogels in het riet die last hebben van hoge golven, die zomaar eieren en jongen uit het nest kunnen werpen. Maar ook de veiligheid van andere watersporters komt in het geding bij snelheidsovertredingen. Niet doen dus!

De politie Haaglanden surveilleert wel regelmatig de waterwegen van Midden-Delfland, maar misschien niet vaak genoeg en in de weekends.

Bekijk de filmpjes van: SchipluiRappa en Huppekeetje.

Bron: