MIDDEN - DELFLAND

Wollebrandconcert met opera- en operettehoogtepunten

Vrijdagavond 21 september om 20.00 uur verzorgt Dario Fo, ondernemers in de kunst, een klassiek openluchtconcert op recreatieterrein de Wollebrand te Honselersdijk. Op het programma staan verschillende hoogtepunten uit opera's en operettes. Na het succes van het Wollebrandconcert 2006 zet Dario Fo met dit tweede concert een traditie in, wederom onder het motto "Klassieke muziek onder de blote hemel".

Ook dit jaar zullen bezoekers weer kunnen genieten van schitterende muziek terwijl zij aan de waterkant zitten met een hapje en een drankje. Deze formule staat garant voor een onvergetelijke avond voor jong en oud, vooral als het weer ook meewerkt. De romantiek is compleet doordat, vanaf een ponton op het meer, topstukken ten gehore worden gebracht uit onder meer de opera's Carmen van Bizet, die Zauberflöte van Mozart en Cavalleria Rusticana van Mascagni. Tevens krijgt het publiek een voorproefje uit The Mikado van het duo Gilbert and Sullivan. Dit is een operette die Dario Fo later in het najaar, voornamelijk met jongeren, op de planken zal brengen.

Podium voor jong talent

Dario Fo heeft de uitvoering van het concertprogramma 2007 tot een gezamenlijk project gemaakt van het Westlands Mannenkoor, Opera tussen Gaag en Gantel, Theaterschool Koperen Kees en het Dario Fo-koor. Een bijzondere gast is de 14-jarige pianist Nils Wagenaar die tot de Jong-Talent klas behoort van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij speelt de "Dans van de zalige geesten" uit de opera Orfeo van Gluck. Met zijn optreden en dat van de jongeren van Koperen Kees wil Dario Fo het doel realiseren dat dit concert ook een (drijvend) podium biedt aan jong talent.

Vrije toegang

De locatie waar het concert plaatsvindt is Recreatiegebied de Wollebrand, Broekpolderlaan 10, 2675 LJ Honselersdijk. De aanvang is 20.00 uur en het concert zal maximaal anderhalf uur duren. De toegang is gratis en na afloop van het concert gaat de pet rond. Het is raadzaam dat bezoekers rekening houden met het najaarsweer. Dus een plaid, warme trui en een parapluutje zijn geen overbodige luxe. En om er helemaal een geslaagde avond van te maken kan men gerust een klapstoelje, een drankje en een hapje meenemen naar het terrein. Consumpties zijn overigens ook ter plekke te verkrijgen.

Voor meer informatie: Dario Fo, ondernemers in de kunst, Voorstraat 88, 2685 EP Poeldijk, tel. 0174 244455 en op www.dariofo.nl

Bron: persbericht Dario Fo, 6 september 2007