MIDDEN - DELFLAND

De Midden-Delfland Vereniging is jarig !

De Midden-Delfland Vereniging wordt dit jaar dertig en gaat haar verjaardag natuurlijk groots vieren. Het hele jaar door! Op 18 maart 1977 werd de vereniging opgericht als antwoord op overheidsplannen om van Midden-Delfland een rijksbuffergebied te maken. Nu dertig jaar later, is de vereniging actiever dan ooit en vooral de laatste jaren sterk gegroeid tot ruim 1500 leden en is zij een factor van belang geworden in het Midden-Delfland. Binnen enkele jaren wil de vereniging de grens van 2000 leden gepasseerd zijn maar voor het zover is wordt er eerst een feestje gevierd. En hoe… !

Iedere eerste zaterdag van de maand wordt er onder leiding van een gids een wandeling door het gebied gemaakt. Op 7 april wordt de Lickebaertsroute gewandeld (start in Vlaardingen).
Naast de vele activiteiten op de Midden-Delfland Dag (zaterdag 23 juni) pakt de vereniging met meerdere activiteiten in 2007 stevig uit om haar dertigste verjaardag extra luister bij te zetten.
Zo zal er eind mei, voor iedereen die dit jaar ook dertig wordt aan de Oostgaag een Boerentriathlon worden georganiseerd met o.a boerengolf en kano.

In juni is er een Boerenbruiloft bij "Op Hodenpijl" (Schipluiden), volledig in de stijl van de 17e eeuw, de tijd van de grote Delftse schilder Johannes Vermeer die zelf in 1653 op Hodenpijl trouwde.
Verder zal er die maand een seminar worden georganiseerd over landschapsontwikkeling in een verstedelijkt gebied, met zowel Nederlandse als buitenlandse sprekers.

Een Boerenboelhuis zal in het jubileumjaar ook niet ontbreken. Deze zal in september samen vallen met de Open Monumentendag.
Als afsluiting van de festiviteiten is het plan om in het najaar een bekende Nederlander een boeiende Lezing over het Midden-Delfland gebied te laten houden.

U ziet, de Midden-Delfland Vereniging zal haar verjaardag niet zomaar voorbij laten gaan. In de media zal hier de komende tijd ruimschoots aandacht aan worden besteed.

Meer informatie is t.z.t. natuurlijk ook te vinden op de website van de vereniging: www.middendelflandvereniging.nl.

Bron: De Midden-Delfland Vereniging