MIDDEN - DELFLAND

Sionfeest Den Hoorn/Rijswijk

30 augustus. Dit jaar werd het 79ste Sionsfeest gehouden in Sion, het buurtschap op de grens van Den Hoorn en Rijswijk. De Oranjevereniging 'Voor Koningin en Vaderland' houdt de traditie hoog en organiseert jaarlijks dit tweedaagse feest ter ere van Koningin Wilhelmina (1880,1962); haar verjaardag was 31 augustus. Het Sionsfeest heeft natuurlijk een eigen website met veel foto's.

Voorafgaand aan de opening door de voorzitter was er de versierde optocht vanaf het feestterrein naar het centrum van Den Hoorn, en weer terug. De route was iets ingekort en vereenvoudigd ten op zicht van afgelopen jaren: nu werden alleen de Noordhoornseweg en Dijkshoornseweg aangedaan; bij de driehoek werd gekeerd. Op de vaste plaatsen had zich weer flink wat enthousiast publiek verzameld.

Bestuur voorop

Het bestuur gaat elk jaar trots voorop met het vaandel van de vereniging. Elke loopgroep en versierde wagen had weer een thema gekozen. Eén van de kindergroepen kwam als 'het bestuur' en natuurlijk met vaandel. Dat betekende natuurlijk ook voorop lopen! Zelfs muziekvereniging Sint Caecilia Schipluiden, die elk jaar voor de marsmuziek zorgt, werd uitgebeeld door een aantal heel jeugdige muzikantjes. En wat dacht je bijvoorbeeld van de 'Yellow Women Group'. Verder natuurlijk weer prinsesjes, danseresjes, cowgirls en cowboys. Het einde van de voor de kleinere kinderen wat vermoeiende wandeltocht kwam precies op tijd. Na de opening kon het feest echt beginnen. Ook vrijdag 31 augustus was het de hele dag feest voor groot en klein, met tot besluit een feestavond in de tent.

Sion Caecilia op de aanhangwagen; Tambourmaitre op de trekker.

Yellow Women Group
Yellow Women Group

Visagist Alexia
Visagist Alexia

Bestuur en jeugdbestuur, 'De Fans van Hans',  voorop, Sint Caecilia erachter.
Bestuur en jeugdbestuur, 'De Fans van Hans',  voorop, Sint Caecilia erachter.

Terug bij de feesttent.
Terug bij de feesttent.

Na de toespraak van de voorzitter en het Wilhelmus is het feest geopend.
Na de Wilhelmus is het feest geopend.