MIDDEN - DELFLAND

Midden-Delflandprijs 2007 Epko Bult, archeoloog, onderzoeker

26 april. De jury, die dit jaar bestond uit Frits van Ooststroom, Hanneke Blokdijk en Govert van Oord, besloot de prijs aan Epko Bult te geven vanwege zijn grote verdienste voor Midden-Delfland op het gebied van archeologisch en cultuurhistorisch onderzoek en zijn inzet voor een beleid dat actief rekening houdt met de aanwezige waarden op dit gebied in Midden-Delfland.

Epko Bult voerde al begin jaren 80 een integraal veldonderzoek uit naar de archeologische waarden van Midden-Delfland en coördineerde daarna een groot aantal archeologische veldonderzoeken. Zijn functie als archeoloog van Delft en Schipluiden paarde hij aan een grote persoonlijke inzet in het veld en in werkgroepen als de werkgroep Historie en Landschap van onze vereniging. De geschiedschrijving van Midden-Delfland ziet er dankzij Epko Bult anders en completer uit dan 30 jaar geleden.

Eervolle vermelding voor 'Actiecomité Behoud Woudweg'

Hoewel de prijs niet bedoeld is voor organisaties, heeft de jury besloten in 2007 een speciale eervolle vermelding te geven aan het Actiecomité Woudweg, met name aan de heren Paul Meuldijk en Kees Moerman. 

De eervolle vermelding is bedoeld als waardering voor hun actieve en betrokken steun aan kwaliteitsbehoud van Midden-Delfland en aan de vergroting van het draagvlak voor Midden-Delfland in de zuidelijke randgemeenten.

Toelichting

De Midden-Delflandprijs is in 1997 ingesteld door het bestuur van de Midden-Delfland Vereniging, ter gelegenheid van het afscheid als bestuurslid van F.W. van Ooststroom, die vanaf de oprichting in 1977 de vereniging o.a. als secretaris/ penningmeester heeft gediend.

De Midden-Delflandprijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan die persoon, die zich met overtuiging heeft ingezet voor de handhaving, verbetering en/of bescherming van de bufferzone en het reconstructiegebied Midden-Delfland. 

Kandidaten worden voorgedragen door particulieren, leden en niet leden van de vereniging.
De prijs bestaat uit de toekenning en uitreiking van een replica van een kunstwerkje, in de vorm van een kieviet, gemaakt door de beeldhouwster Britt Wickström uit Capelle aan den IJssel, waarvan het bronzen origineel in 1997 aan F.W. van Ooststroom werd uitgereikt.

Bron: Midden-Delfland vereniging.