MIDDEN - DELFLAND

Vierde Midden-Delfland Halve Marathon

3 maart 2007. Inderdaad de vierde! Niet iedereen wist het meer: derde of vierde? Begonnen in 2004 na de gemeentelijke herindeling, waarbij gemeenten Maasland en Schipluiden samen gingen als Midden-Delfland, vonden Thof Running en De Hardloper het een aardig idee om samen deze loop te organiseren: een grapje dus... en dat is nog steeds, zegt Jacob van der Spek van de Hardloper. Inmiddels begint deze loop wel een traditie te worden! Volgend jaar het eerste lustrum? Burgemeester van gemeente Midden-Delfland, Arnoud Rodenburg, startte de 249 lopers om 13.30 uur vanaf de Burgemeester van Gent Singel in Schipluiden richting Maasland. Fotoalbum!

De keer géén sneeuw zoals bij de vorige drie, maar wel een flinke wind die menig loper vast wel parten speelde. Lang bleef men in groepen bij elkaar om wat uit de wind te lopen. Eigenlijk ging het met de weersomstandigheden redelijk goed. De laatste regen stopte kort vóór de starttijd en het werd zelfs zonnig! Best goed dus om het landschap van Midden-Delfland wat nader te bekijken. Maar aan meeste de gezichten te zien was daar even geen aandacht voor. Ook publiek was maar spaarzaam langs de route te vinden. 

Na de start snel vormde de groep lopers al snel een langgerekt lint. Tom Pierik (De Koplopers) en Ron van den Berg (AV Waterweg), winnaar 2006, namen al meteen afstand van de andere lopers en bleven nog enige tijd bij elkaar. Uiteindelijk finishte Tom als eerste in een tijd van 1.13.47, anderhalve minuut voor Ron. Jelle Zwinkels (Olympus ’70) werd derde in 1.15.33. 

De eerste dame was Annette van der Heide (Delft) die een tijd van 1.30.55 liet noteren. Tweede en derde werden Anke Smit (Vlaardingen) in 1.36.10 en José Hamer (Hoek van Holland) in 1.37.16. Volledige uitslagen staan op de website van De Hardloper.

De organisatie door Thoff en De Hardloper was ook deze keer weer uitstekend! De begeleiding door de verkeerbegeleiders en de water-, thee- en banaanposten op de Kwakelweg en in Maasland waren dik in orde. Na de finish werd iedereen in plastic gehuld om afkoeling tegen te gaan. Uiteindelijk finishte 242 lopers deze vierde Midden-Delfland Halve Marathon.