MIDDEN - DELFLAND

Delfland Race 2007

Op 15 en 16 september wordt de vierde editie van de Delfland Race gehouden. Een wedstrijd voor zeilende westlanders op het traject Schipluiden - Maasland - Schipluiden. De start op zaterdag is vanaf 14.00 uur en op zondag vanaf 12.00 uur bij de Paardenbrug in Schipluiden. Lees hier het verslag! of bekijk het fotoalbum.

Beleef de zeilwedstrijd op het water

Zaterdag om 14.00 uur en zondag om 12.00 uur starten de zeilende westlanders in Schipluiden voor de vierde Delflandrace. Beleef het van heel dichtbij mee. Hoor de masten kraken de schippers roepen in de hitte van de strijd. Voel de wind om je oren en het water klotsen. Vaar mee als toeschouwer op een rondvaartboot (ook een westlander) en volg de wedstrijd vanaf het water. Tot de start kunt u instappen voor €.5,- bij de Paardenbrug. Er zijn 25 plaatsen, vol is vol.

Vissen beschilderen voor de jeugd

Tussen start en finish kan de jeugd meedoen met het beschilderen van vissen. Maak de mooiste vis onder begeleiding van kunstschilder Alex Verduin-deBoer. Alle vissen worden na afloop tentoongesteld in de bomen aan de Vlaardingsekade. De mooiste vis wordt beloond met een leuke prijs.

Deelnemers sponsorrace

Op zaterdag varen bedrijven, verenigingen en vriendengroepen als bemanning mee in de sponsorrace. Hier een overzicht van de deelnemers:

Naam Westlander Bemanning
Vaardigheit  Post-Kogeko
Nostalgie  Kleywegbedrijfsauto's
Jozefien  Vermeulen Makelaars
Marie  gemeente Midden-Delfland
Onderneming  Euro Hair Fashion
Tijdgeest  Huize Anne-Marie
Blauwe Beer  De Badgasten
Twee Gebroeders  buurtschap Zouteveen
Antonius  loterijvereniging 'Moed Houden'

Sfeer en spektakel

De Delflandrace staat garant voor sfeer en spektakel. De gezelligheid van een groot aantal historische schepen in het dorp. Schippers die rustig keuvelend voor de start hun zeilen en tuig in orde maken. De spanning neemt toe als het start moment nadert. Musketschoten van het historische Atkins Bataljon klinken. De eerste schuit is vertrokken. De mannen en vrouwen in de jaaglijn trekken met hun volle gewicht de Westlander tot waar de zeilen gehesen kunnen worden. De tweede schuit zit hen al op de hielen. Bij het ronden van de Foppenplan zitten de schuiten dicht bij elkaar; spektakel. Na de wedstrijd worden sterke staaltjes verteld bij een glas bier en raasdonders met spek; het captainsdiner. 's-Avonds klinkt de 'Water Music' van Händel vanaf het water van de Vaart door het dorp; sfeer.

Tussen start en finish

Op zaterdag zijn er tussen start en finish diverse activiteiten in de Dorpsstraat. Op zondag is er een streekmarkt met producten van (h)eerlijk Midden-Delfland.

Delflandrace 2005
Delflandrace 2005

U kunt zelf meevaren

Bedrijven, verenigingen, vrienden- of burenclubs kunnen deelnemen aan de wedstrijd. U sponsort en vaart met de schipper op zaterdag. En u doet mee aan het captainsdiner en schippersfeest in de Dorpsstraat. Meer informatie en inschrijving bij Arti Delflandiae, Jan Holtkamp, tel. 015-3809261 of info@artidelflandiae.nl.

Delflandrace 2005
De Westlanders zijn weer aangekomen aan de kade van Schipluiden