MIDDEN - DELFLAND

Midden-Delfland Dag - Zaterdag 23 juni 2007

De Midden-Delfland Dag bestaat sinds 1999 en is een dag waarop Midden-Delfland vooral zichzelf presenteert. Alle gemeenten, veel ondernemers, organisaties en bewoners van het gebied deden en doen er aan mee door het organiseren van een grote of kleine activiteit die past in het jaarthema en in hun eigen plannen en activiteiten. In 2006 waren er méér dan 100 activiteiten, doet u ook in 2007 mee?

Van alle activiteiten die in het gebied worden georganiseerd maakt de Midden-Delfland Vereniging in samenwerking met de Midden-Delfland is Mensenwerk, de ANV Vockestaert en Arti Delflandiae ook dit jaar weer een totaal dagprogramma. Door de centrale organisatie worden in principe één of twee ´dragende` activiteiten in het centrum van Midden-Delfland georganiseerd. Hiermee worden wat grotere groepen bereikt, zodat de wat kleinschaliger activiteiten publicitair worden ondersteund, maar tegelijk toch ongestoord kunnen doorgaan. Waar nodig zullen hier en daar ook nog wat kleinere activiteiten worden gesteund, die van belang zijn voor het gehele gebied (fietstochten of wandelingen bijvoorbeeld).

Van het programma wordt een totaaloverzicht gemaakt dat wordt gepubliceerd in plaatselijke en regionale bladen, radio en tv worden benaderd etc. Bovendien wordt met een wijd verspreid Midden-Delfland Dag affiche, een gratis programmaboekje met uitgebreide beschrijving van alle activiteiten en een website een flinke publieke deelname bevorderd. Er is de afgelopen jaren al veel ervaring opgedaan en daarom kunnen we het publiciteitsbeleid met meer verve en succes uitvoeren.
Dit jaar zal de Midden-Delfland Dag worden gehouden op zaterdag 23 juni. Midden-Delfland is dan op z´n mooist en het is ook de start van de ´Week van het Platteland´.

De Midden-Delfland Vereniging vraagt organisaties, gemeenten, ondernemers en individuele deelnemers om op basis van en onder de vlag van het algemene thema een eigen voorstel voor een activiteit te ontwikkelen. Dat hoeft niet groot of duur te zijn, het kan aansluiten bij activiteiten die al bestaan of misschien kunnen oude ideeën opnieuw gebruikt worden. Belangrijk is dat er op allerlei plaatsen gedurende de Midden-Delfland Dag iets te doen is voor jong en oud, in de vorm van spel, fysieke activiteiten, hersenwerk, luisteren, discussiëren, proeven en soms gewoon stil genieten. De afgelopen jaren namen er duizenden mensen deel aan de Midden-Delfland Dag, dat betekent dat er in potentie heel wat mensen klaar staan om ook op 23 juni a.s. weer het gebied in te gaan en mee te doen met allerlei activiteiten die Midden-Delfland op deze dag biedt.

Andere activiteiten in 2007

Naast de Midden-Delfland Dag van 23 juni worden er in 2007 meerdere activiteiten georganiseerd. Onder leiding van de ANV Vockestaert wordt op 21 april het recreatieseizoen geopend, ook met aandacht voor water en uiteraard de weidegang van de koeien en de opening van recreatieve activiteiten ´op de boerderij`. Het seizoen wordt door Midden-Delfland is Mensenwerk afgesloten met een excursie op Monumentendag 8 september en door Arti Delflandiae op 15 en 16 september met hun inmiddels fameuze historische zeilrace tussen Schipluiden en Maasland. Al deze activiteiten staan in een speciale Midden-Delfland evenementenfolder die in februari 2007 verschijnt.

Meedoen? Opgeven vóór 17 februari!!

Wilt u meedoen met de Midden-Delfland Dag van 23 juni 2007, dan kunt u contact opnemen met de Midden-Delfland vereniging, tel. 06-42105407 of per mail: secretariaat@middendelflandvereniging.nl.
Kijk ook regelmatig op onze site www.middendelflandvereniging.nl voor nadere informatie

Startbijeenkomsten in het gebied

Na ontvangst en verwerking van de inzendingen nemen we tussen half februari en half maart contact met u op. Op 15 en 22 maart 2007 organiseren we twee avonden om de plannen in een grotere groep door te spreken. Zo rond 15 april willen we graag alle voorstellen definitief weten: de Midden-Delfland Vereniging maakt dan een affiche, de folders en ander promotiemateriaal en zal dit vanaf half mei verspreiden.

Bron: Midden-Delfland Vereniging., Foto's: Midden-Delfland Dag 2006.