MIDDEN - DELFLAND

Eerste paal woonzorgcentrum Schipluiden

Op vrijdag 16 november 2007 werd op feestelijke wijze de eerste paal geslagen van het nieuwe woonzorgcentrum te Schipluiden. De officiële handeling werd verricht door burgemeester Rodenburg van de gemeente Midden-Delfland en drs. J.J.A.H. Klein Breteler, voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorginstellingen Pieter van Foreest. Kijk op de kaart.

Het nieuw te bouwen complex omvat 74 intramurale verzorgingshuisplaatsen, 3 tijdelijke opnameplaatsen en 45 extramurale plaatsen. Daarnaast zijn er 12 plaatsen voor zorgbehoevenden van ’s Heeren Loo West-Nederland. Er wordt gebouwd volgens het concept kleinschalig wonen. Om in de toekomst voorbereid te zijn op eventuele veranderingen in de zorgvraag, is het gebouw geschikt gemaakt om de verzorgingshuisplaatsen relatief eenvoudig om te bouwen naar verpleeghuisplaatsen.

Het nieuwe woonzorgcentrum aan de burgemeester van Gentsingel in Schipluiden maakt onderdeel uit van de Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest.


De eerste paal zit er bijna in, foto Gemma van Winden

Bron:

  • Persberichten gemeente Midden-Delfland en stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest.


Overzicht van de bouwlocatie in de Zouteveensepolder naast de oprit naar de Trambrug.

Het informatiebord bij de bouwlocatie geeft een indruk van het te bouwen zorgcentrum. Architectenbureau van Rassel bna BV uit Boxtel maakte het ontwerp; Bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk zorgt voor de uitvoering.