MIDDEN - DELFLAND

Zomerfeest Schipluiden - 18 t/m 26 augustus

Het jaarlijkse Zomerfeest van Schipluiden is weer begonnen. Het is de 36ste editie van dit evenement dat voor jong en oud veel activiteiten te bieden heeft, allemaal voorbereid door een groot aantal teams van vrijwilligers. Reeds vóór de officiële opening werd er een aantal fietsactiviteiten gehouden. 's Middags het 'Fiets 'm erin', naar het bekende TV programma, en de individuele tijdrit behorende bij de 'Ronde van Schipluiden'. 's Avonds werd na de 'dikke banden' races voor de jeugd het Criterium verreden. Het weer werkte in deze wat wisselvallige zomer gelukkig eens goed mee! Bekijk ook: de rest van de week.

De echte Opening

Om klokslag tien uur werd als voorbereiding van de officiële opening een muzikale slagwerk spektakel gehouden door drie heel verschillende percussiegroepen, waaronder de van Cult Royale bekende Trashbangers en Maracutaia. Slechts een paar korte woordjes van burgemeester Rodenburg en Arjan van der Windt (voorzitter Zomerfeest) waren er dit jaar voor nodig om het Zomerfeest 2007 officieel te openen! Bij de klanken van nog een aantal slagwerkoptredens genoten de vele gasten van de eerste biertjes (of andere drankjes) van dit nog verse Zomerfeest.

Tradities op zondag

De zondag is traditioneel gereserveerd voor de (zevende) oecumenische openluchtdienst, dit jaar getiteld Droomdienst. 's Middags en 's avonds werd de Jeu de boules wedstrijd gehouden op het feestterrein (op steeds maar kleiner wordende banen?). Maar liefst 120 teams van drie personen streden om de bokaal! Voor de kleine kinderen werd op speelse manier verkeersonderwijs gegeven op het schoolplein. De 8-12 jarigen werden in legerkleding verwacht bij het handbalveld om op onderzoek uit te gaan naar het 'Alarm op Hodenpijl'.

En verder...

Ook de rest van de week staat bol van activiteiten met natuurlijk elke avond weer een leuk thema: '020' (netnummer Amsterdam!), Combatnight: Love is war', 'En ze feesten nog lang en gelukkig' en 'Later als ik groot ben...?'. Voor de woensdag- t/m zaterdagavond zijn overigens kaarten nodig die enige tijd geleden al zijn verkocht. Het volledige programma staat natuurlijk op de Zomerfeest website.

Het tweede Zomerfeestweekend begint met een viswedstrijd voor de jeugd op vrijdag, gevolgd door de braderie (hopelijk eindelijk eens met mooi weer). Zaterdag (vroeg) de viswedstrijd voor de groten en daarna de kindermarkt. De afsluitende zondag begint met een speels uitstapje (per boot), waar 'de laatste broodjes...' gegeten gaan worden, met muziek van het jeugdorkest van Caecilia. Tot besluit van het feest: 'De Finale'.