MIDDEN - DELFLAND

Zware storm, ook in Midden-Delfland

Op donderdag 18 januari woede een zware storm door Nederland. Ook Midden-Delfland had daar behoorlijk last van. Dakbedekking van een huis waaide weg aan Lookwatering (Den Hoorn), evenals de dakbedekking van een schuur aan de Dijkshoornseweg. Dakpannen kwamen op diverse plaatsen naar beneden; de Langetaam in Maasland moest worden afgesloten. Tientallen omgewaaide bomen moesten worden verwijderd. 

Het WEERALARM, uitgevaardigd door het KNMI, had ervoor gezorgd dat veel mensen al thuis bleven. Wie wel naar school of werk was gegaan, werd aangeraden toch extra vroeg naar huis te gaan: scholen sloten eerder en bedrijven adviseerden werknemers vooral vóór de avondfiles weg te gaan. Voor velen was het toen al te laat: treinen en bussen moesten in de loop van de middag de dienstregeling staken. Een autoritje Den Haag - Rotterdam duurde voor sommigen wel vier uur! 

De Fietsers die terug van Delft naar Schipluiden en Maasland moesten hadden het erg zwaar. Op een aantal plaatsen langs de Gaag was het vrijwel onmogelijk op de fiets te blijven, maar ook lopen was niet gemakkelijk. De golven in de vaart sloegen over en toonden schuimkoppen. Waterspetters vlogen de fietsers in het gezicht. 

Een aantal bomen lag over het fietspad bij de Abbestee (Tramkade); de doorgang werd weer snel mogelijk gemaakt. De volgende morgen deden fietsers langs de Vlaardingsevaart (Schipluiden naar Vlaardingen) een vreemde ontdekking: in de poldersloot lag nu een wat onttakelde romp van een klein pleziervaartuigje dat kort geleden nog aan de andere kant van de vaart op de Duifpolderdijk lag. Het vaartuigje is door de zware wind opgetild en neergelegd aan de andere kant van de vaart, in een smalle poldersloot. De volgende ochtend waren glassplinters, plastic slangen en andere rommel op het fietspad en ernaast de stille getuigen. Veel verder zal het bootje wel niet meer varen...


Panorama met links de Duifpolderkade waar tot voor kort het bootje lag.... maar nu rechts in de sloot.