MIDDEN - DELFLAND

Lezing Spinnen: kunstige wevers en giftige jagers

De KNNV, het IVN en de Vogelwacht organiseren op donderdag 11 oktober, een lezing over Spinnen. Deze lezing wordt gegeven door Ben Prins. De lezing begint om 20:00 uur in het natuur- en milieucentrum de Papaver, Korftlaan 6, Delft. De toegang is gratis.

Spinnen komen al honderden miljoenen jaren op onze aarde voor. In die lange tijd zijn er vele soorten ontstaan met een enorme variatie in de manier, waarop zij hun prooi bemachtigen. Heel bekend zijn de kruisspinnen met hun ingewikkelde webben. Maar er komen ook spinnen voor, die geen webben maken, zoals de erg algemene wolfspinnen, die al rennend op prooi jagen. Of de springspinnen, die hun slachtoffers besluipen en met een sprong vastgrijpen.
Tijdens deze lezing trekken de verschillende groepen aan ons voorbij, en kijken wij naar het ontstaan van die kunstige webben, hun gevaarlijke liefdesleven, en hoe giftig eigenlijk spinnen voor ons mensen zijn.
Als het een beetje meezit, zullen er van diverse soorten spinnen levende exemplaren te zien zijn.

Wat doet de KNNV

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging is een vereniging voor veldbiologie waarvan de leden zich bezighouden met natuurstudie, natuurbeleving en natuurbescherming. De ruim 50 door Nederland verspreide afdelingen organiseren diverse activiteiten zoals inventarisaties, excursies, lezingen, cursussen en natuurbeschermingsactiviteiten en laten hun stem horen bij landinrichtingsplannen of bedreigde natuurgebieden. Ook steken ze hun handen uit de mouwen als het gaat om bijvoorbeeld het knotten van wilgen en het begeleiden van de paddentrek. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afd.RegioDelft